MASTER I PORTRÆTFOTOGRAFI – UDSOLGT!

Er du interesseret i allerede nu at komme på venteliste til næste års uddannelse i Master i Portrætfotografi? Så send en mail til [email protected]

1-årig portrætfotografuddannelse med certificering for dig, der vil mestre kunsten i at fotografere personlige portrætter – og have papir på det!

Uddannelsen begynder d. 23. november 2018.

VIL DU OGSÅ MESTRE KUNSTEN AT FOTOGRAFERE PERSONLIGE PORTRÆTTER?

Master i portrætfotografi er en portrætfotograf-uddannelse med certificering for professionelle /udøvende fotografer, der vil mestre kunsten at fotografere personlige, unikke portrætter – og have papir på det.

Uddannelsen klæder dig på med viden værktøjer – og nye vinkler. For udover at få et solidt fundament af metoder indenfor personinstruktion, lys, komposition, iscenesættelse, billedbehandling og idéudvikling arbejder du også med dine egne portrætter undervejs. Du lærer at mestre disciplinen i praksis – og baner vej for, at du kan arbejde med dig selv som fotograf, løfte kvaliteten af dine portrætter og hele din arbejdsproces, så du opnår en personlig stil og et bevidst visuelt udtryk.

Alle, der gennemfører uddannelsens 4 moduler, deltager i den afsluttende udstilling og består certificeringsprøven med en ekstern censor, bliver ”Certificeret Master i Portrætfotografi”. Uddannelsen veksler mellem teori, praksis og evaluering og omfatter både live og online-elementer med fordybende workshops i København, webinarer og individuelle Skype sessions.

Spørgsmålet er … om uddannelsen er noget for dig?

JA, det er det, hvis du spotter dig selv på listen herunder …

MASTER I PORTRÆTFOTOGRAFI ER FOR DIG SOM …

 • Er professionel fotograf og vil lære at fotografere personlige portrætter, der brænder igennem og sælger dig til de kunder, du gerne vil have fat i.
 • Er nyuddannet fotograf – og har brug for at blive knivskarp til at fotografere portrætter, så dine budskaber rammer plet hos dine kunder.
 • Har planer om at starte som selvstændig fotograf – og ønsker at have fundamentet i orden fra dag 1.
 • Er pt. uden job – og ønsker et af tidens stærkeste fotografiske kort på hånden, så du bliver endnu mere attraktiv på jobmarkedet.
 • Er kørt fast i dit fotografi og alt for ofte oplever en blokering, når du skal fotografere mennesker – men er fast besluttet på at lære den her ultra vigtige disciplin.
 • Og sidst men ikke mindst er uddannelsen for dig, der bare vildt gerne vil lære at fotografere portrætter, der engagerer og brænder igennem overfor dine kunder.

ANDRE DELTAGERE SIGER …

‘…vanvittig kompetente’

‘Det er helt sikkert to vanvittigt kompetente, kreative og dedikerede mennesker, med kæmpe passion for faget. Jeg er i den grad inspireret og glæder mig til, at jeg kan få så meget som muligt af den undervisning, implementeret i mit eget arbejde, så det kan få et ordenligt løft.’
Winnie Synnia, fotograf

‘…et unikt indhold’

‘I tilbyder en workshop med et unikt indhold. Den giver professionelle fotografer nye værktøjer til karakterfulde portrætter. Har ikke umiddelbart kendskab til andre, der tilbyder noget tilsvarende.’
Peter Mørch, fotograf

‘…en workshop, der har rykket mig fotografisk’

‘Workshoppen var en rigtig god oplevelse med en god blanding af teori og praksis. Jeg fik et helt nyt syn på fotografering af portrætter og dermed nye værktøjer til min egen portrætfotografering, så jeg ikke bare laver de samme standardportrætter hver gang. Desuden fik jeg gode værktøjer til praktisk retouch – med tanke på et godt og effektivt workflow. Helt sikkert en workshop, der har rykket mig fotografisk.’
Jesper Kofoed, fotograf

HVAD KAN DU FORVENTE?

1. NY FOTOGRAFISK INDSIGT

 • Få færdighederne til at fotografere unikke portrætter
  Du får et solidt fundament og færdighederne til at løfte kvaliteten af dine portrætter, så de bliver personlige og skiller sig ud overfor dine kunder.
 • Lær at mestre personinstruktion
  Du bliver klædt på til at arbejde med de psykologiske aspekter i portrætfotografi, og arbejder i dybden og bliver udfordret med Helga Theilgaards særlige metode i personinstruktion.
 • Bliv indviet i det emotionelle univers
  Du får styr på, hvordan du arbejder i det emotionelle univers – både i forhold til dig selv og dine kunder. Du lærer at bruge følelsesmæssige tilstande, der understøtter din fortælling bedst muligt – og væve dem naturligt ind i dit portrætfotografi.
 • Få styr på din komposition og posering af et menneske
  Du får en gang for alle styr på, hvordan du arbejder med komposition i forhold til ansigtsform, kropsbygning og portrættets psykologiske natur og lær, hvorfor nogle poseringer virker og andre ikke gør.
 • Bliv en mester i lysets magi
  Du lærer en række dybdegående teknikker i lyslægning og vil forstå, hvordan lyset underbygger et menneskes karakter og udtryk, som er afgørende for stemningen og fortællingen i dit portræt.
 • Bliv indviet i det emotionelle univers
  Du får styr på, hvordan du arbejder i det emotionelle univers – både i forhold til dig selv og dine kunder. Du lærer at bruge følelsesmæssige tilstande, der understøtter din fortælling bedst muligt – og væve dem naturligt ind i dit portrætfotografi.
 • Få styr på dit visuelle udtryk
  Du får styr på både dit visuelle udtryk – altså din overordnede stil og look i dine billeder, der underbygger dit fotografiske blik med efterarbejdet i Photoshop.

2. NY LÆRING OM BILLEDBEHANDLING, BILLEDUDVÆLGELSE OG WORK-FLOW

 • Lær at mestre billedbehandlerens ‘hemmelige’ tricks
  Du lærer at mestre de samme teknikker og værktøjer, nogle af Danmarks bedste billedbehandlere bruger hver dag
 • Bliv meget klogere på dit tekniske workflow
  Du får værktøjer til at arbejde med et struktureret teknisk workflow fra kameraopsætning, lys, rawkonvertering og billedbehandling og de nyeste teknikker indenfor dette.
 • Forstå betydningen af den rette billedudvælgelse
  Du vil opdage effektive metoder og lærer at forstå, hvorfor billedudvælgelsen har lige så stor indflydelse på dit færdige resultat som selve portrætfotograferingen.
 • Lær hvordan billedbehandling kan blive et af dine stærkeste værktøjer
  Du vil forbedre dine evner til at sætte ord på dine billeder, udtrykke dine holdninger i dit arbejde med redskaber til at diskutere og analysere dit fotografi undervejs.

3. VÆRKTØJER TIL VÆRDISKABENDE OG FORTÆLLENDE PORTRÆTTER

 • Få hurtigere styr på indholdet i dine portrætter
  Du bliver hurtigere til at skitsere indholdet i dine portrætter – og ikke mindst fotografere dem.
 • Lær at fotografere både dybdegående og effektive portrætter på kort og lang tid
  Du bliver skarp til at fotografere både dybdegående og effektive portrætter på kort og lang tid – og vil evne at levere et uimodståeligt portræt indenfor de rammer der er blevet sat.
 • Få styr på dit budskab
  Du får styr på både dit budskab – altså dit budskab og fortælling med det portræt du fotograferer – og hvordan du balancerer mellem kundens og dine egne ønsker, så der dannes en rød tråd i dit arbejde som fotograf
 • Sæt ord på den værdi, du skaber
  Du lærer at sætte ord på den værdi, du skaber for dine ideelle kunder – samt forståelse for dit fotografi på en troværdig måde.

4. METODER TIL AT UDVIKLE DINE KUNDEOPGAVER

 • Lær hvordan du idégenerer og udvikler dine opgaver
  Du lærer en række metoder og processer til at idéudvikle dine opgaver, bliver bevidst om, hvordan du sætter dig selv i spil og skaber aftryk i dine billeder, så du skaber større værdi overfor dine ideelle kunder.
 • Få værktøjer til at planlægge og komme i mål
  Du får en række værktøjer til at skabe overblik, struktur og sammenhæng i din arbejdsproces, så du bliver holdt til ilden og holder fokus på det, der er vigtigt for at komme i mål med dit projekt.
 • Professionel sparring og feedback på dine portrætter
  Du får hjælp på sidelinjen hele vejen – i form af professionel sparring og feedback på dine portrætter og din proces både live og online igennem 1 år.

5. LÆRING BASERET PÅ EN KOMBINATION AF TEORI OG PRAKSIS

 • Masser af praktiske øvelser og opgaver
  Du får under hele uddannelse massere af praktiske øvelser og opgaver, der hele tiden sikre at du bliver udfordret og tilpasset din personlige udvikling.
 • Sansebaseret læring
  Du lærer igennem hele uddannelsen at bruge dig selv i en innovationsproces, der åbner op for kreativiteten. Du bliver ledt, inspireret, og ”provokeret” til at tænke nyt.
 • Undervisningsmateriale og skabeloner
  Du får masser af undervisningsmateriale og skabeloner, du kan bruge til at udvikle dig selv og til at fotografere personlige og vedkommende portrætter

ANDRE DELTAGERE SIGER …

‘…har åbnet mine øjne’

‘Det har været en super god workshop, som virkelig har flyttet mig og inspireret mig som fotograf. Det har åbnet mine øjne for nye måder at gribe de forskellige aspekter af portrætfotografering an. Workshoppen er blevet afviklet i en meget professionel atmosfære, samtidig med, at der har været plads til spørgsmål og individuel fokus.’
Michael Thy, fotograf

‘…masser af god viden’

‘Der er masser af god viden at få på en workshop med Helga og Michael. Man kan næsten “plukke fra den hylde” man har brug for, både fototeknisk, personinstruktion, komposition og redigering. En meget indholdsrig uge, som jeg giver mine varmeste anbefalinger.’
Christina Bode, fotograf

‘…evnen til at gengive øjeblikke’

‘Jeg har fået indsigt i og forståelse for fotografiets mange aspekter – der ikke kun gælder om at skabe et teknisk flot billede, men at få evnen til at kunne gengive en fortælling i øjeblikke. Jeg lærte hvordan lys og retoucheringsteknikker var med til at forstærke billedet og historien, og dermed gøre billedet seværdigt flere gange.’
Søren Nielsen, fotograf

HVORDAN ER MASTER I PORTRÆTFOTOGRAFI BYGGET OP ?

Master i portrætfotografi består af 4 moduler, en udstilling og en afsluttende certificering med en ekstern censor. Uddannelsen veksler mellem teori, praksis og evaluering, hvor hvert modul strækker sig over 3 måneder.

Ved hvert modul bygger vi ovenpå med de teknikker og metoder vi underviser i.
På et modul arbejder vi med vægt på et specifikt tema:

 • Personinstruktion
 • Lys
 • Komposition
 • Iscenesættelse
 • Billedbehandling
 • Idéudvikling
 • Billedudvælgelse
 • Billedforståelse

Et modul indledes med, at vi mødes til en 3-dages workshop, så der er god tid til at arbejde i dybden og fokusere på de enkelte fotografiske elementer i uddannelsen. Sidst i modulet mødes vi igen til en 2-dages workshop, så du har tid til at fordybe dig og reflektere imellem vi mødes. Du får stillet opgaver, du skal arbejde med imellem modulerne og du får løbende udleveret undervisningsmateriale, tjeklister og skabeloner, så du hele tiden har overblikket over din arbejdsproces.

Vi holder et opfølgende online L&Q webinar, hvor alle kan stille spørgsmål, og en individuel Skype session med hver enkelt deltager imellem hvert modul. Her ser vi dine billeder igennem, taler om dine proces og giver dig konstruktiv feedback på dit arbejde.

Du får adgang til at uploade dit arbejde på en billedplatform, så du hele tiden har overblik over din arbejdsproces, og en lukket Facebook gruppe.

JA, DU SKAL ARBEJDE FOR SAGEN!

Master i portrætfotografi er ikke noget, du kommer sovende til. Dette er IKKE en uddannelse, der får lov at ligge på hylden og samle støv. Du skal smøge ærmerne op, træne og levere. De er vilkårene, hvis du vil med! Men bare rolig … du bliver ikke lads i stikken i det her år. Du får hjælp fra sidelinjen under hele uddannelsen i form af sparring og feedback fra Helga Theilgaard og Michael Madsen – og støtte fra de øvrige deltagere.

FÅ HJÆLP UNDERVEJS

Udover de intensive og fordybende workshops i København har du har flere muligheder for at få sparring undervejs i forløbet:

 1. Prisen inkluderer 4 personlige sparringssessioner à ca. 60 minutter (via SKYPE) med Helga og Michael
 2. Du har mulighed for sparring under live Q&A webinaret efter hvert modul.
 3. Du kan sende en mail eller ringe, hvis du kører helt fast.
 4. Brug den lukkede Facebook-gruppe – og få gode råd og sparring af de øvrige deltagere på uddannelsen. Husk at bidrage selv.

VIDEN, VÆRKTØJER OG NYE VINKLER …

Master i portrætfotografi er unik, fordi uddannelsen kombinerer viden værktøjer – og nye vinkler. Alle de metoder, værktøjer og processer, du bliver trænet i, kan du overføre og bruge direkte i dit portrætfotografi – hvis du vil.

Med andre ord … Master i portrætfotografi er ikke en tør teoretisk uddannelse, der kun gør dig klog på papir. Det er en uddannelse, der udvikler dig som fotograf og træner dit praktiske fotografi, da vi tager udgangspunkt i dig, dine kunder og dine opgaver. Den er designet og formidlet af både en prisbelønnet portrætfotograf og en Adobe Certified Expert billedbehandler, der har fotograferet til, undervist og samarbejdet med hundredvis af virksomheder, organisationer og myndigheder – og selv bruger metoderne dagligt til at levere gennemslagskraftige portrætter på højeste niveau.

Savner du svar på et spørgsmål?

Ring på 26 84 40 43 – eller send en mail til [email protected]

ANDRE DELTAGERE SIGER …

‘…har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to’

‘Denne masterclass kan jeg kun anbefale på det varmeste – det har løftet mit fotografiske arbejde et niveau eller to, og øget ved at arbejde med portrætfotografering af mennesker.’
Inger Ulrich, fotograf

‘…kan nu portrættere hvem som helst’

‘Helga som underviser er enorm dynamisk og imødekommende, men også med en god kant. Man får ikke lov til at hvile på laurbærbladene og kommer ud af sin komfortzone. Jeg har fået mange nye værktøjer og nu føler jeg, at jeg kan portrættere hvem som helst.’
Simon Skipper, fotojournalist

‘…helt fantastisk og lærerigt’

‘Det har været helt fantastisk og virkelig lærerigt. Vi har fået nogle redskaber til, hvordan vi kan personinstruere folk. Det virker nemt, men det er utrolig grænseoverskridende, når man står og skal bede andre mennesker om at åbne sig på den måde.’
Maria Franck, arkitekt og fotograf

OM UNDERVISERNE

Helga Theilgaard (f. 1976) er uddannet hos Fotograf for hendes Majestæt Dronningen Rigmor Mydtskov og fra Danmarks Fotografiske Billedkunstskole Fatamorgana. Hendes arbejde er funderet i det klassiske portrætfotografi, værker og udstillinger, samt mere end 10 års undervisningserfaring som gæstelærer og foredragsholder på bl.a. Fotografuddannelsen i København, Danmarks Medie-og Journalisthøjskole, Krabbesholm Højskole, Den Europæiske Filmhøjskole og Københavns Erhvervsakademi.

Se mere på www.helgatheilgaard.com

Michael Elmkjær Madsen (f. 1973) er billedbehandler og Adobe Certified Expert i Photoshop og underviser af fotografer og medieprofessionelle. Han er uddannet fotojournalist, men har specialiseret sig i efterbehandling og retouchering af specielt portrætter og redaktionelle billeder, samt færdiggørelse og print af billeder til udstillinger. Michael Elmkjær Madsen har igennem en årrække undervist på bl.a. Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole og Fotografuddannelsen under KTS. Han afholder løbende kurser og one-to-one undervisning i eget regi og med udvalgte samarbejdspartnere.

Se mere på www.fruit-imaging.com og www.elmkjaer.dk

DELTAGERKRAV

Du arbejder som professionel eller udøvende fotograf
Du arbejder hjemmevant i både Photoshop og din fortrukne RAW konverter.
Du medbringer dit eget kamera.
Du medbringer din egen bærbare computer med Adobe Photoshop og fortrukne RAW konverter.
Du brænder for at gå i detaljen med hele processen – hele året.

Antal: 10 deltagere. Vi underviser kun i små hold, da vi vægter tiden til den enkelte deltagers proces og den personlige evaluering undervejs højt.

Sted: Strandlodsvej 6B, 3. sal, 2300 København S.

Hvornår: Året starter op med den første workshop d. 23.-25. november 2018. Se datooversigten for hele året inde på beskrivelsen af uddannelsen her.

Pris: Early bird pris ved tilmelding SENEST FREDAG D. 21. SEPTEMBER (kr. 35.000) kr. 28.000 + moms eller betal over 12 nemme rater à kr. 2.600 + moms.

Fotografer, der er medlemmer af Dansk Journalistforbund kan ansøge ophavsretsfonden om tilskud til deltagelsen her. 

Fotojournalister og pressefotografer kan ansøge Pressefotografforbundet om tilskud til deltagelsen her. Det er muligt at ansøge imellem ansøgningsfristerne.

Hvis du gerne vil betale beløbet i en samlet rate, så skriv en mail til [email protected]

Udover din tilmelding:

Må du gerne lave en kort beskrivelse af din faglige baggrund, din motivation og dine udfordringer med at fotografere portrætter og billedbehandling.
Send det til [email protected]

Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at ringe på 26 84 40 43.